SP

SP wil afdeling in Delfzijl: openbare bijeenkomst

DELFZIJL – De Socialistische Partij (SP) houdt zaterdag 21 april een samenkomst in de Brede School Noord aan de Waddenweg4 inDelfzijl.

Ze wil de ervaringen van de inwoners van de gemeente Delfzijl horen en hen op de hoogte brengen van wat de partij regionaal voor hen kan betekenen.

Daarom is iedereen uitgenodigd: jongeren, ouderen, werkenden, werklozen, wsw’ers, vrijwilligers, autobezitters en mensen die met het openbaar vervoer reizen.

SP-Europarlementariër Dennis de Jong komt vertellen over de dreigende invloed van Europees beleid in het dagelijkse leven. De keuze voor dit onderwerp is mede ingegeven door het karakter van de gemeente waar de industriële producten die lokaal worden geproduceerd niet lokaal kunnen worden opgegeten of tot een eindproduct verder bewerkt worden.

In de gemeente Delfzijl is de SP bezig om een afdeling op te richten. Daarom wil zij graag van mensen horen tegen wat voor problemen zij aanlopen en hoe zij denken dat de zaken hier kunnen veranderen.

De partij beoogt om met de plaatselijke leden en sympathisanten zich ook in deze gemeente in te zetten voor een sociaal en rechtvaardig beleid. En omdat de SP hier nieuw is, is ze van mening dat dit van onderaf moet en kan gebeuren.

Ondanks dat de SP landelijk een aanzienlijke oppositiepartij is, heeft zij nooit deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Delfzijl. Geïnteresseerden worden daarom geïnformeerd hoe zij kunnen bijdragen aan de vorming van de afdeling opdat de SP zich verkiesbaar kan stellen bij de komende raadsverkiezingen.

Zoals De Jong zal uitleggen hoe Europees beleid uitwerkt op ons loon-, pensioen-, zorg- en sociale voorzieningenstelsel, zo zal de afdeling Delfzijl ruimschoots kunnen profiteren van de kennis en de ervaring van een grote landelijke partij.

Belangstellenden die om vervoertechnische redenen niet in staat zijn deze avond te bezoeken, kunnen bellen met: 06-33105302.

Artikel geplaatst door Bram Noordhuis op 13-04-12 10:20.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Eemsbode via:
Advertentie
Advertentie
Advertentie