Veel artiesten op Koninginnedag Delfzijl

DELFZIJL – Ook dit jaar hebben de Stichting Oranje Comité Delfzijl en de Handelsvereniging Centrum Delfzijl de handen weer ineen geslagen. De samenwerking tussen de activiteitencommissie van de handelsvereniging en het Oranjecomité is het laatste jaar verder geïntensiveerd, hetgeen heeft geresulteerd in een Koninginnedag met een breed en groot aanbod.

Veel artiesten en activiteiten moeten zorgen voor een groot evenement in Delfzijl. Voor de ouderen is er een gezellige middag in Partycentrum de Bolder; voor de allerkleinsten een kinderwereld op het Molenbergplein, met springkussens en klimtoestellen. Met dit jaar als nieuwe activiteit krat stapelen.

Koninginnedag Delfzijl wordt geopend door burgemeester Emme Groot en voorzitter Siewert van der Zweep van Stichting Oranje Comité Delfzijl op het Molenbergplein. De Koninginnedag in Delfzijl is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grotere evenementen in de provincie en de grootste vrijmarkt van het Noorden, naar eigen zeggen

In het centrum is er live muziek van onder andere de Magelhan Singers, Looporkest/streatband De Klinkers en Allround Orkest Reflex uit Franeker. Er wordt gemusiceerd op twee podia. In het stadshart is een grote braderie. De winkels zijn geopend.

Dit jaar zal de Interculturele markt verplaatst worden naar het Molenbergplein door werkzaamheden aan het Commandementsplein. Op de Interculturele markt staan verschillende kramen met heerlijke gerechten uit verschillende culturen. De muziek zal verzorgd worden door een deejay. Daarnaast zullen er nog verschillende bands komen optreden.

De vrijmarkt is toegankelijk voor iedereen. De verkoopplaatsen in het centrum kan men zelf kiezen. Het gehele programma is te vinden op: www.oranjecomitedelfzijl.nl.

Artikel geplaatst door Bram Noordhuis op 29-04-12 12:52.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Eemsbode via:
Advertentie
Advertentie
Advertentie